fredag 10 december 2010

WWF filformat: Det är som en PDF som är omöjligt att skriva ut

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/09/wwf-file-format-its-like-a-pdf-thats-impossible-to-print/:
Har du någonsin fått en PDF i din e-post, bara för att finna dig gråt ögonblick senare efter misstag utskrift 349 kopior och mördat sex eller sju hotade träd i Panama regnskog? Det är mer allvarligt ett större problem än du kanske tror. För att lösa spontana anfall av Accident Skriv syndrom, World WWF har skapat WWF filformat. Vi låter företaget självt förklara:
WWF-formatet är en PDF-fil som inte kan skrivas ut. Det är ett enkelt sätt att undvika onödiga utskrifter. Så här är din chans att spara träd och hjälpa miljön. Bestäm själv vilka dokument som inte behöver skriva ut - sedan helt enkelt spara dem som WWF.
För nu, det är bara läsbar på en Mac, vilket innebär att WWF-filer inte kan skrivas ut på en PC. Vi Envisioning en värld av college professorer använda dessa för att förhindra utskrivbara studera guider, men så länge som hackare också existerar i samma universum, de som föredrar sina handlingar på papper - och HP: s bläck avdelning - kommer förmodligen att räkna ut deras egen väg till nirvana. Måste till bestörtning av Ma jorden, förstås.

WWF filformat: Det är som en PDF som är omöjligt att skriva ut ursprungligen visades på Engadget tor, 9 december, 2010 21:53:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Lifehacker | källa Spara som WWF | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar