tisdag 7 december 2010

Google Chrome OS blir närmare

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/07/google-chrome-os-gets-detailed/:
Google demoed bara Chrome OS körs på en bit hänvisning hårdvara vid händelse i SF. Det tar bara fyra steg och mindre än en minut att sätta upp en helt ny Chrome OS maskin - det drar alla dina Chrome teman och inställningar från molnet, så det är redo att gå nästan direkt, och förändringar kan breda på mindre än en andra i vissa fall. Begäran Maskinen demoed kunde komma tillbaka upp ur sömnen nästan omedelbart - Google säger den begränsande faktorn är faktiskt hur snabbt användaren kan röra sin hand. (Det var inte så snabb i demot, men det var ändå riktigt snabbt.) OS stödjer flera olika konton med ett gästkonto som körs i inkognitoläge, och alla användardata krypteras som standard. Själva operativsystemet laddas på read-only minne som inte kan ändras utan fysisk tillgång - en teknik som möjliggör kontrollerade uppstart, men verkar också betyda att du inte kommer att kunna roten en Chrome OS maskin. Vad mer kommer operativsystemet automatiskt att uppdateras med några veckor - målet är att det ska få snabbare över tiden, inte långsammare.

Det finns även offline kapacitet - Google Docs var demoed kör offline, med ändringar synkroniseras när maskinen ansluter igen. Det verkar som att det är en app-specifik funktion dock - apps på Chrome Web Store måste byggas för HTML5 offline till arbete, uppenbarligen. Google demoed även Google Cloud Skriv ut, vilket gör att du kan skriva ut på din skrivare för hemmabruk från var som helst. Chrome OS-enheter kommer också att kunna använda nya Verizon 3G planer för åtkomst offline - du får 100 MB ledigt data per månad i två år och därefter planerar börjar på $ 9,99 för en dag med "obegränsad tillgång" utan erforderliga avtal . (Det kommer så småningom att internationella alternativ, men de var inte detaljerade.)


Utveckla ...

Google Chrome OS blir detaljerad ursprungligen visades på Engadget sön, 7 december, 2010 14:20:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar