tisdag 7 december 2010

Sammanlagda försäljningen av smartphones och tabletter för att överträffa de ödmjuka PC i 18 månader, säger IDC

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/07/combined-sales-of-smartphones-and-tablets-to-surpass-the-humble/:
Våra kontroller säga att 10 av 10 analytiker är vansinnigt optimistisk inför tabletter - trots att det bara finns 2,5 konkurrerande produkter på marknaden, och en av dem bara kom ut en månad sedan. Så, naturligtvis är det inte svårt att snoka upp försäljningen förutsägelser som visar tabletten rusade upp i stratosfären och styckning i PC marknadsandel och samtidigt expandera på marknaden direkt att rymma sin post-PC sätt. Gartner : s gissning är 55 miljoner tabletter nästa år, medan IDC har en mer konservativ uppskattning på 42 miljoner, men båda förutsäga en skarp, exponentiella ökningen de följande åren, och IDC tar det ett steg längre: 18 månader från nu, smartphone och tablett kommer försäljning i kombination eclipse datorn gjort gällande, med båda kategorierna svävar i mitten av 400 miljoner sortiment.

Nu är den siffran mest smartphones, vilket inte är en aldrig tidigare skådad förändring i och för sig - PC tog en stor hit i popularitet i Japan när barnen fick tag på dessa newfangled telefon saker - men totalt sett innebär en övergång från den öppna, flexibla och kraftfulla PC för smala, uppgiftsspecifika, app drivas av IOS och Android slag. Eller så kan du snurra det helt motsatt sätt: människor behöver telefoner, så de köper en fin telefon. Ingen dator dödsstöten i detta beteende, och tabletten är fortfarande en mycket nischprodukt med några bra PR. Hursomhelst kommer vi vara mycket mer imponerad av denna typ av marknad striden när det är tabletten (kanske med lite hjälp från SmartBook eller netbook-Lite kategori) går upp mot Windows och Mac PC huvud, utan smartphones axlar de flesta av lasten.

Sammanlagda försäljningen av smartphones och tabletter för att överträffa de ödmjuka PC i 18 månader, säger IDC ursprungligen visades på Engadget sön, 7 december 2010 00:44:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink HardOCP | källa IDC | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar