fredag 21 januari 2011

En av varje sålt fem mobiltelefoner är en KIRF, enligt Nokia

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/21/one-out-of-every-five-cellphones-sold-is-a-kirf-according-to-no/:
När din kärnverksamhet som är insvept i tillväxtmarknader som Nokias är, så du bättre vet lite om KIRFs - den billiga kloner handenhet som våra kinesiska vänner ofta kan stämpla ut snabbare än den tid det tar för Nokia att fartyget en handenhet efter tillkännagivandet. Nokia styrelseledamot, Esko Aho, säger att en av fem mobiltelefoner säljs nu runt om i världen (främst i Asien, Latinamerika och vissa delar av Europa) är en olaglig eller olicensierad klon. Vi har verkligen sett mer än vår andel när du surfar på Shenzhen marknaderna i Kina. Gartner hävdar att antalet var ännu högre än 20 procent. Medan vi narr KIRFs häromkring för deras undermåliga programvara, komiskt liknande branding ( Nokla !), och cheapo material, klart de blir har en mycket allvarlig fråga för top-tier mobiltelefon tillverkarna. Hur allvarligt vi får se den 27 januari när Nokia lanserar sin fjärde kvartalets resultat.

En av varje mobiltelefoner såldes fem är en KIRF, enligt Nokia ursprungligen visades på Engadget på Fri, 21 Jan 2011 07:57:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Reuters | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar