fredag 21 januari 2011

Hoppsan: Android innehåller direkt kopierade Java-kod, stärka Oracles fall

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/21/oops-android-contains-directly-copied-java-code-strengthening/:
Florian Müller har dödat det de senaste månaderna med sin analys av olika tekniska patent passar på sin FOSSpatents blogg, och idag är han avslöjade en ganska stor bomb: minst 43 Android källfiler som verkar ha direkt kopierat från Java. Det är en stor sak, ser som Oracle nu stämt Google för patent-och upphovsrättsintrång i Android - vilket inte är ett svårt fall att bevisa när man har 37 Android källfiler märkt "intern / CONFIDENTIAL" och "Sprid inte "av Oracle / Sun och minst sex flera filer i Froyo och pepparkakor som verkar ha dekompilerade från Java 2 Standard Edition och omfördelas under Apache öppen källkod licens utan tillstånd. I enkla ordalag? Google kopierade Oracles Java-kod, klistrade in i en ny licens, och levereras det.

Nu har vi funderat länge Googles udda svar på Oracles rättegång synes konstaterade vissa överträdelser, så vi tvivlar på detta är en överraskning i Mountain View, men vi gissar luren leverantörer inte kommer att vara så glada - särskilt sedan använder Android har redan orsakat företag som HTC och Motorola att drabbas med stora patenträttegångar av sina egna. Vi får se vad som händer, men under tiden ska du definitivt slå upp Florian webbplats för hela smuts - det är omkring 47 sidor värt av material, och det är tät, men om du är i den här sortens saker det är otroligt intressant.

Hoppsan: Android innehåller direkt kopierade Java-kod, stärka Oracles fall ursprungligen dök upp på Engadget på Fri, 21 Jan 2011 11:03:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa FOSSpatents | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar