fredag 21 januari 2011

Hälso-och rymdindustrin är överens om att FCC skall upphäva bandbredd för dedikerade fjärr patientövervakningssystem

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/21/health-care-and-aeronautics-industries-agree-that-fcc-should-set/:

Mobil kropp nätverk (MBAN) tekniken har potential att bli en välsignelse till sjukvården i framtiden genom att avlägsna patientövervakning genom disponibel trådlösa enheter - vilket innebär mindre läkarbesök för alla och goda nyheter för latrophobes. Hittills har MBAN motsatte sig Aerospace & Flight Test Radio Samordnande rådet (AFTRCC) eftersom den använder samma radio banden som flygplanstillverkare gör när de testar nya plan. AFTRCC ville inte alla att medicinska prat "förorenande deras spektrum", men bestämde sig för att komma ombord med MBAN när vårdsektorn industrin lovade att skapa ett sätt att stoppa signaler som stör luftfarten trafik. MBAN är en del av FCC: s nationella bredband plan och utger sig för att använda kort-radiovågor (inte helt olikt Bluetooth ) i 2300 och 2400 MHz för att överföra fysiologiska info till behandlande läkare - i motsats till andra patientmonitorer som använder webb- baserad kommunikation . MBAN skulle inledningsvis att användas på sjukhus men kunde senare hitta sin väg in i bostäder genom att anställa underhållning hemma ( Wii Fit integration, här kommer vi!) att samla in och överföra data. Med FCC väntas besluta om den slutliga reglerna för MBAN senare i år, den Intel Health Guide kan ha vissa företag i at-home patientövervakning affärer. Vi kan bara hoppas att nästa gång luftfartsprodukter och sjukvård industrier kombinera styrkor, kommer det att ske i form av Jetpack-klädd läkare gör hembesök.

Hälso-och rymdindustrin är överens om att FCC ska upphäva bandbredd för dedikerade fjärr patientövervakningssystem ursprungligen dök upp på Engadget på Fri, 21 Jan 2011 14:08:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Computerworld | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar