fredag 21 januari 2011

Motorola redo att göra Sweet Love till Android ROM devs och rooters?

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/21/motorola-ready-to-make-sweet-love-to-rom-devs-and-rooters/:
HTC är legendarisk för sin tysta stöd för Android ROM matlagning gemenskapen. Motorola ... inte så mycket, mycket tack vare att bolagets policy att låsa ner starthanteraren som ett sätt att hindra icke godkänd mjukvara körs på Droid telefoner. En störning exacperated nyligen av en moderator av Moto YouTube-kanal som föreslog att kunder som vill installera egna rom bör "köpa någon annanstans." Aj. Den resulterande PR ståhej uppmanas sedan Motorola att publicera ett förtydligande av sin bootloader politik på Facebook:
Vi ber om ursäkt för den feedback vi som om vår bootloader politik. Svaret återspeglar inte åsikterna hos Motorola. Vi arbetar nära samarbete med våra partners för att erbjuda en bootloader lösning som gör det möjligt för utvecklare att använda våra produkter som en utvecklingsplattform samtidigt skydda våra användares intressen. Mer detaljerad information kommer när vi kommer närmare tillgänglighet.
Självklart kommer vi att ha vänta sagt detaljer för att få officiell innan du ringer det här är en strategi. Det är förvisso en förbättring jämfört med Moto tidigare strategi lawyering-up med cease and desist order . Kanske Motorola tar en cue från Microsoft som verkar har nyligen upptäckt att det är bättre att anamma än att irritera en motiverad hacka gemenskap - kunder som tenderar att vara ett företags mest hängivna fans och evangelister.

Motorola redo att göra Sweet Love till Android ROM devs och rooters? ursprungligen visades på Engadget på Fri, 21 Jan 2011 03:36:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Motorola (Facebook) , Phandroid | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar