söndag 9 januari 2011

Intel: Light Peak är redo för genomförande, men det är byggt på koppar

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/09/intel-light-peak-is-ready-for-implementation-but-its-built-on/:
Det mest klassiska goda nyheter / dåliga nyheter dikotomin: Intels efterlängtade Light Peak samtrafik är helt klara för genomförande i konsumentteknik, men dess nuvarande iteration bygger på kommunikation över tråkiga gamla koppartråd istället för fiberoptik. Bolagets David Perlmutter säger överföring via koppar blev "överraskande bättre" än väntat och att det kommer visa sig vara rikligt för majoriteten av användarnas behov i dag. Ja, kanske, men vi inte drabbas anfall av gadget lust utifrån våra behov, det är vår vill att hålla oss uppe sent på natten drömmer om dual-core smartphones och tablett-optimerade Androids . Nåväl, det är inte som den 10 Gbit / s optiska alternativet har tillbakavisas, det är bara att vi förmodligen måste hålla på att vänta på den ett litet (eller en stor) medan längre.

Intel: Light Peak är redo för genomförande, men det är byggt på koppar ursprungligen visades på Engadget på Sun, 9 Jan 2011 14:14:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa IDG News (Computerworld) | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar