söndag 9 januari 2011

Obama-administrationen går framåt med unika Internet-ID för alla amerikaner, Commerce Department to head system upp

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/09/obama-administration-moves-forward-with-unique-internet-id-for-a/:
President Obama har signalerat att han kommer att ge Förenta staternas Department Commerce den myndighet över en föreslagen nationell cybersäkerhet åtgärd som skulle innebära att varje amerikansk en unik identitet online. Andra kandidater som tidigare nämnts till chef för det nya systemet har bland annat NSA och Department of Homeland Security, men tillkännagivandet av att handelsdepartementets kommer att ta jobbet bör du grupper som har uttryckt oro över säkerhetsorgan göra dubbel tull i polis-och underrättelsearbete . Så i alla fall, vad sägs om detta unika ID vi kommer alla att få? Tja, även om detaljerna fortfarande är ganska knapphändiga, US Commerce Secretary Gary Locke, som talade vid ett evenemang vid Stanford Institute, betonade att det nya systemet inte skulle vara besläktad med ett nationellt ID-kort, eller ett statligt kontrollerade system, men att det skulle förbättra säkerhet och minska behovet för människor att memorera dussintals lösenord online. Tyvärr, låter Locke, som ett nationellt ID-system till oss. Hur som helst är Obama-administrationen utarbetar för närvarande vad det kallats den nationella strategin för Pålitliga identiteter i cyberrymden, som väntas i det amerikanska handelsdepartementet i några månader. Vi håller er uppdaterade om något skrämmande eller coolt händer.

Obama-administrationen går framåt med unika Internet-ID för alla amerikaner, Commerce Department för att leda system upp som ursprungligen visades på Engadget på Sun, 9 Jan 2011 13:34:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa CBS News | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar