söndag 9 januari 2011

Marvell-drivna OLPC XO 1,75 drar bara 2 watt, slutligen laddar via handvev

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/09/marvell-powered-olpc-xo-1-75-only-draws-2-watts-of-power-finall/:
Här är något du kanske inte vet - OLPC: s XO veven har aldrig riktigt fungerat för att ladda Kiddie laptop. Varför? Tja, tidigare versioner var de drivs av x86 AMD och VIA-processorer som drog för mycket ström. Men situationen är annorlunda nu med XO 1,75 sedan OLPC har bakat i Marvells 1GHz Armada chip . Som en följd av att hela systemet nu bara drar två watt, och därmed batteriet kan ges lite mer juice med några varv som neongrön vev. Det är inte tänkt att ladda den bärbara datorn helt och hållet - faktiskt, enligt OLPC: s CTO Edward McNierney, skulle det ta ungefär två timmar vevande till toppen av systemet. Andra än de färska ARM CPU, nya modellen är identisk med tidigare versioner - den har en utomhus läsbar PixelQi display , blixt lagring, en gummi tangentbord och kör Sugar OS . På en annan not, är OLPC hårt på tabletten versionen av XO och enligt McNierney, den enda håller upp är att hitta ett mer hållbart, plast display - omvandla det nuvarande systemet till en tablett bör vara ganska lätt eftersom alla modet är i displayen del redan. Tabletten är fortfarande på rätt spår för 2012, medan XO 1,75 bör med hand-cranking barn i slutet av sommaren.

Marvell-drivna OLPC XO 1,75 drar bara 2 watt, slutligen laddar via handvev ursprungligen visades på Engadget , sön, 9 januari, 2011 00:00:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar