onsdag 19 januari 2011

Nanoskala rep fläta sig, fortfarande liten seglare som behövs för att knyta små knutar

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/19/nanoscale-ropes-braid-themselves-tiny-sailors-needed-to-tie-tin/:
Nanoskala rep fläta sig själva, små seglare som behövs för att knyta små knutar
Även om kanske inte riktigt lika bra som handdukar, rep är kanske praktiskt saker att ha. Med dem kan du fästa saker till andra saker och tja, det är verkligen deras primära användning. Men vad händer om dessa saker är små? Riktigt små. Du behöver nanoropes av det slag som skapas på molekylär Gjuteri, flätor som mäter bara 600 nanometer i diameter. Ett ark papper? Ca 100.000 nanometer tjocka. Kanske ännu mer intressant än deras omfattning är hur de var konstruerade, bildad av polypeptoids att själv montera in den ringlande dubbelspiral du ser ovan. Möjliga användningsområden? Just nu är detta en del experiment för att skapa mer komplexa nanoskala strukturer, men vi kunde helt se dem som används för att, du vet, knyta små saker tillsammans.

Nanoskala rep fläta sig själva, små seglare fortfarande för att knyta små knutar som ursprungligen visades på Engadget , ons, 19 Jan 2011 11:58:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa PhysOrg | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar