lördag 15 januari 2011

NTIA säger LightSquared förslag kan utgöra nationell säkerhetsrisk

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/15/ntia-says-lightsquared-proposal-could-pose-national-security-thr/:
Förra sommaren såg det ut som Philip Falcones LightSquared var på väg till en demokratisk LTE -lösning: en kust till kust-nätverk, som innehåller satellit-anslutning till att omfatta hela landet. Det är ett ambitiöst mål för att vara säker - kanske alltför ambitiöst. I ett brev till FCC, National Telekommunikation och Information Administration (NTIA) varnade för att grossisten trådlösa nätverk, som skulle verka på MSS spektrum , kan störa system som försvarsdepartementet kommunikation. Här är haken: i fjol FCC godkände bolagets ursprungliga förslag att skapa ett nätverk som skulle innehålla både markbundna och satellitbaserade tjänster. Nu LightSquared vill erbjuda möjligheten att enbart markbundna telefoner till sina kunder. Enligt NTIA, skulle ett sådant system kräver betydligt mer landbaserade stationer, som utgör potentiella MSS överbeläggning och ökar risken för interferens med allt från luftfarten kommunikation i nödsituationer till federala myndigheten system. FCC har ännu inte fatta beslut om det reviderade förslaget, och LightSquared har inte gjort ett knyst, lämnade oss att undra om det var för bra för att vara sant.

NTIA säger LightSquared förslag kan utgöra nationell säkerhetsrisk ursprungligen dök upp på Engadget , lör, 15 Jan 2011 08:15:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Reuters | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar