lördag 15 januari 2011

Strait kraftturbinen är vatten-drivna, haj-inspirerade (video)

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/15/strait-power-turbine-is-water-powered-shark-inspired-video/:
Strait kraftturbinen är vatten-drivna, haj-inspirerade (video)
Den brugd, med sina fem fot käken, är en av de mest brännande söker critters som någonsin simmade i havet. Men det är ganska mycket ofarligt, bara att filtrera bort små bitar och lämnar tomgång strömstare och deras vingar enbart vatten. Detta är vad tjänade som inspiration för Anthony Reale, som vände den gapande gap i sundet Power. Det är faktiskt en dubbel-munstycke som passar runt en hydro turbin eller två, vrida vattenflödet till el, öka effektiviteten i turbinen genom att skapa områden med högt tryck framåt och lågtryck bakom, som visualiseras ovan. Resultatet blev en 40 procent öka i effektivitet - och några blöta jeans, som ni kan se i filmerna nedan. Den första ger en snabb överblick, det andra en uber-utförlig diskussion om utvecklingen från början till slut. Välj din egen väg.

Fortsätt läsa Strait kraftturbinen är vatten-drivna, haj-inspirerade (video)

Strait kraftturbinen är vatten-drivna, haj-inspirerade (video) som ursprungligen visades på Engadget , lör, 15 Jan 2011 01:36:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar