lördag 15 januari 2011

Time Warner, Disney och News Corp pampar höja rösten mot FCC bestämmelserna i Comcast-NBC affären

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/14/time-warner-disney-and-news-corp-bigwigs-speak-up-against-fcc/:
Hej, oundvikligt. Det är helt enkelt tvunget att hända, och nu är det. Som Comcast, NBC och FCC försök att träna bestämmelser över Comcasts föreslagna 51 procent utköp av NBC Universal, ett hum om stora medieföretag är mycket uppmärksamma på play-by-play . Naturligtvis är de prejudikat som finns från den här affären kommer att påverka framtida avtal av den här kalibern, och lobbyister för både Disney och News Corp (samt Time Warner vd Jeff Bewkes) står inte över på åskådarplats längre. Alla tre outfits har enligt uppgift varit "uttryck sin oro den här veckan med FCC, orolig för att sådana villkor skulle kunna undergräva deras egna ansträngningar att dra nytta av den framväxande online video industrin."

Vi berättade att medierna mega-kår är oroliga för att regler - om hamras ned - kan störa pågående förhandlingar med online video leverantörer, och i sin tur ger dem mindre inflytande för att tjäna pengar på och kontrollera sitt innehåll på World Wide webben. Med andra ord, om NBC Universal är tvungen att tillhandahålla innehåll smidigt att alla Internetleverantörer (och inte bara Comcast), vad är att säga annat innehåll beslutsfattare och internetleverantörer inte skulle också tvingas till liknande erbjudanden, oavsett om de är inblandad i övertagandet förhandlingarna? Självfallet är vi inte i närheten av slutet på denna resa, och medan skruvar och muttrar är ganska torr att tänka på, skulle resultatet ha allvarliga konsekvenser för vår framtid tittarvanor.

Time Warner, Disney och News Corp pampar höja rösten mot FCC bestämmelserna i Comcast-NBC affären ursprungligen visades på Engadget på Fri, 14 Jan 2011 17:09:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa The Wall Street Journal | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar