torsdag 27 januari 2011

SoCal köpcentret installerar "Hitta din bil" kiosker i garaget för att hjälpa dig hitta din bil - och andra hittar dig?

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/27/socal-mall-installs-find-your-car-kiosks-in-parking-garage-to/:
Big Brother ser på oss på allmänna gator och i våra hem , och nu är han fast blicken på köpcenter - under täckmantel av att hjälpa oss att hitta våra bilar i en galleria parkeringsgarage. Santa Monica Place har installerat Park Assist: s M3 Kamera Vision system med "Hitta din bil" kiosker som gör oberäkneliga konsumenter att slå in sin licens registreringsnummer för att få en bild av deras auto och dess vistelseort. Det använder ett nätverk av kameror för att fånga varje fordon befinner sig och läsa plattan, och har ett centralt styrsystem som kan dela ut firmware uppgraderingar som mer (skändlig?) Behov uppstår. Ett liknande system används på flygplatsen Heathrow , men den brittiska versionen snaps ett foto av din tallrikar vid in-och och spår bilar med värmekameror - i motsats till Park Assist: s användning av högupplösta kameror för att fånga en bild av din tallrik när du har parkerat. Medan hjälpa människor att hitta sina bilar är en beundransvärd mål, verkar systemet idel möjligheter till missbruk, eftersom filmen är privatägd - innebörd bilen platsinformation kan säljas till någon, inklusive galna ex-flickvän till dig. Som för oss, skulle vi helst inte byta en walk-på en del i kriget för att behålla vårt privatliv till en av huvudrollerna i en annan video bur. Vi är bara bra att komma ihåg saker på gammaldags sätt , tack.

SoCal köpcentret installerar "Hitta din bil" kiosker i garaget för att hjälpa dig hitta din bil - och andra hittar dig? ursprungligen visades på Engadget tor, 27 Jan 2011 11:28:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink LA Times | källa Park Assist | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar