måndag 21 mars 2011

Frankrike böter Google € 100.000 för Street View kränkningar av privatlivet, då mulls slående till synes utan anledning

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/21/france-fines-google-100-000-for-street-view-privacy-violations/:
Ah, Frankrike. Delstaten vackra stränder, en respektabel järnvägsnät, och mer oförklarliga förseningar och arbetsstopp än någon annanstans i den utvecklade världen. Åh, och en primär flygplats som tvingar dig att använda "biljetter" att köpa mat från vissa leverantörer och vägrar att genomföra en CDG -> JFK flygning enligt tidtabell. Missnöjet åt sidan, verkar det som om åtminstone en sak är att få gjort i dag över i det land där de mänskliga rättigheterna, med Frankrikes dataskydd tillsynsmyndigheten som bekräftar ett rekord 100.000 € böter skickas över till Google i samband med felaktig datainsamling under sin Street View svep . Visst, Le Goog har El stött på integritetsfrågor innan denna mycket fråga, men ingen lika ginormous som dessa. Den nationella kommissionen för databehandling och medborgerliga fri hävdar att bolagets överträdelser omfatta "insamling lösenord och e-post överförs trådlöst," och dess högsta någonsin böter har tagits ut på grund av den "ekonomiska fördelar Google vunnits från dessa kränkningar." Vi berättade att företaget har två månader på sig att överklaga straffet, men redan nu verkar det som om Googles rädd att kommentera alls i engelska. Tack och lov för Translate , eller hur?

Frankrike böter Google € 100.000 för Street View kränkningar av privatlivet, då mulls slående utan någon uppenbar anledning publicerades ursprungligen på Engadget på måndag, 21 Mar 2011 11:15:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Physorg | källa AFP | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar