måndag 21 mars 2011

Kinect håller kirurger på uppgiften, kan Nintendo 3DS hjälpa optiker med diagnoser

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/21/kinect-keeps-surgeons-on-task-nintendo-3ds-might-assist-optomet/:

Den senaste generationen av spel prylar göra några fiffiga trick, och en av de niftiest de kan utföra är att bistå rike medicin. Microsofts Kinect lät som en kandidat för operation , och denna månad verkliga livet kirurger har faktiskt ta den i bruk - Sunnybrook Hospital i Toronto, Kanada riggade Xbox 360 djup kameran till dess medicinsk bildbehandling dator. Nu behöver läkarna inte att skrubba sig att manipulera en MR-undersökning, eller ens utse en Peon till uppgiften - snarare de helt enkelt höja sina blodiga handsken, och dyka in i den digitala bilder med en våg av en HÄNDIG hand.

Under tiden den amerikanska Optometric Association har expanderat på sin ursprungliga beröm av Nintendos 3DS, säger autostereoscopic 3D handhållna "kan vara en gudagåva för att identifiera barn under 6 som behöver visioner terapi." Även Nintendos varningstexter hade ursprungligen uppmuntrade lite av rädsla hos föräldrar, organisation säger att barnen som inte kan uppleva 3DS till dess fulla potential kan ha amblyopi (eller andra synrubbningar) som kan vara mer enkelt behandlas Ju tidigare den är fångad, Men en läkare intervjuas av Associated Press har hävdat att barnen med amblyopi kanske inte vet vad de missar till att börja med - så inte nödvändigtvis förvänta sig en patentlösning, folks.

Kinect håller kirurger på uppgiften, 3DS kan Nintendo hjälpa optiker med diagnoser som ursprungligen visades på Engadget på måndag, 21 Mar 2011 07:34:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Joystiq | källa AP , The Canadian Press | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar