måndag 21 mars 2011

Inhabitat arbetsmiljövecka i Green: omläggning torn, pärlor väte, och Shockwave motor för bränsleeffektivitet

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/20/inhabitats-week-in-green-shifting-towers-hydrogen-beads-and/:
Varje vecka våra vänner på Inhabitat återblick veckans mest intressanta gröna utvecklingen och clean tech nyheter för oss - det är veckan i Green.

Det var en stor vecka för alternativa energikällor som Inhabitat utställningsmonter en rad grönt bränsle innovationer som sänka kostnaderna och samtidigt få ren energi i förgrunden. Vi tittade på vätgas "Mikro Pärlor" som kunde fuel-bilar för $ 1,50 per gallon, och vi såg Michigan State University avtäcka en ny våg motor chock att tredubbla kunde bränsle effektiviteten av hybridfordon. XL Hybrider fick också vara med i leken genom att släppa en add-on kit som kan förvandla någon gas-guzzler till en hybrid, och Google gav eko genom att tillkännage sina investeringar i biobränsle start CoolPlanetBiofuels och lägga EV laddstationer till Google Maps. Slutligen, för att spetsa eller grönt bilnyheter här veckan har vi också att ge en speciell skrika ut till Artega, som introducerade sin nya heta SE Electric sportbil - vi redan kan höra tutar och catcalls!

Av vägen och ut i havet, visade vi en design för undervattensbruk drake turbiner som fångar in energi från havsvågor, och vi var bländade av Kinetura s form-shifting Kinetower . I andra arkitektur nyheter, äntligen byggandet påbörjats MVRDV massiva Amanora Vertikal City Apartments i Pune, Indien - en blandad användning utveckling på totalt över 4,3 miljoner kvadratmeter.

Vi såg också flera nya utvecklingen på solenergi fronten - forskare i Storbritannien arbetar på en soldriven kit som kan minska belastningen av soldater och, viktigare, öka deras rörlighet-med upp till 50 procent. Det verkar som ett perfekt komplement till OS "häpnadsväckande GSR 110B - en infällbar solenergi system som levererar 40 watt på plats med en kombinerad sol-och batteribackup. Lätt och enkel att packa, solens Enheten kan lätt sättas i akuta situationer så länge vädret tillåter.

Inhabitat arbetsmiljövecka i Green: omläggning torn, pärlor väte, och Shockwave motor för bränsleeffektivitet publicerades ursprungligen på Engadget on Sun, 20 Mar 2011 20:30:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar