onsdag 29 juni 2011

Final Cut Pro X FAQ underlättar rädsla för vissa, bekräftar andras

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/vmmF5htKJ_c/final-cut-pro-x-faq-eases-fears-of-some-confirms-those-of-others.ars:

Den motreaktion mot den nyligen införda Final Cut Pro X rasar på, men Apple är åtminstone försöka dämpa den rädsla av arga användare med hjälp av en FAQ sida om vad som kommer och inte kommer att fungera som användare övergången från Final Cut Pro 7 till FCP X. Några av svaren kommer att lugna användare som var missnöjda med FCPX inledande visar, men andra yrkesgrupper kommer att vara missnöjda med Apples beslut att till synes stöta bort dem vars uppehälle är beroende av tidigare versioner av programvaran.

Apple introducerade bara FCPX en vecka sedan, och reaktionen var blandad redan från början . Det fanns betydande förändringar i användargränssnittet, för att inte nämna en mängd saknas eller linkade funktioner jämfört med FCP7. Den största orsaken till ramaskri verkar vara det faktum att FCPX inte kan importera projekt från tidigare versioner av Final Cut Pro-Nej, inte ens den senaste, vilket gör det skrattretande svårt för alla professionella som beroende av det program för att göra en smidig övergång till den nya mjukvaran. Dessutom har användarna klagat på att det inte finns något stöd för utdata till band (när ingången är begränsad) eller EDL-eller XML-export, och ingen OMF utgång för att blanda ljud i Pro Tools, bland annat.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar