onsdag 29 juni 2011

Sätt Coin: Sociala Cyklar lånecykelsystem system (video)

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/06/29/insert-coin-social-bicycles-bike-sharing-system-video/:
I Sätt Coin, tittar vi på en spännande ny teknik projekt som kräver finansiering innan den kan slå produktion. Om du vill slå upp ett projekt, vänligen skicka oss ett tips med "Insert Coin" i ämnesraden.


Det har gått ett år sedan vi senast hörde talas om sociala Cyklar (SOBI) , cykeln dela koncept som har potential att revolutionera vårt sätt att hyra, rida, och cyklar lås. Nu New York-baserade startup arbetar på ett mycket lovande andra prototyp, och vänder sig till kicken för finansiering. Den nya versionen är fortfarande ett par veckor ut (det är en renderad version i bilden ovan), men vi trampade över till Sobi högkvarter i Brooklyn för att ta en titt på den första modellen, som redan är långt effektivare än system vi har sett genomförs i Europa och välja städer i USA, bland annat Denver. Båda versionerna har en huvudsaklig bakmonterad låsenhet, med ett U-lås, bakhjulet startspärr, GPS-spårning chip, GSM-modem och en navdynamo elektrisk generator. Den nya versionen är enheten kommer att vara mycket mer kompakt, två tredjedelar lättare, och kommer att omfatta en integrerad solpanel för att hålla elektroniken drivs upp även när cykeln inte är i rörelse.
Sobi gränssnitt med en mobil app, som låter dig hitta och låsa upp oreserverat cyklar runt i staden (du använder din PIN-kod för att styra låset vid bokningen perioden). Användarna betalar en månadsavgift för att prenumerera, vilket kommer att inkludera en timmes gratis ridning varje dag. Systemet genomför ett smart ekonomiskt incitament att ha cyklar tillbaka till strategiskt placerade knutpunkter, ta ut en avgift för användare som föredrar att lämna cyklar någon annanstans, sedan erbjuda samma belopp som en kredit för ryttare som hyr som cykel och returnera den till ett nav. Eftersom Sobi kommer att bli en hyra och du kommer inte att köpa en cykel att äga, kommer tidig anhängare i framtiden erhålla en kredit i utbyte mot ett kicken donation. Donationer av $ 50 eller mer även ett slick AR-aktiverade T-shirt, som visar ett "3D" modell av cykeln på din mobila enhet. Hoppa förbi paus för en hands-on med det första sociala cykel, och en bakom kulisserna-titt på företagets gemensamma verkstad i Greenpoint, Brooklyn.

Fortsätt läsa in Coin: Sociala Cyklar lånecykelsystem system (video)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar