måndag 18 juli 2011

Bomb-sniffning kristaller kan rädda oss från kärnkraft Armageddon, teblad överens

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/18/bomb-sniffing-crystals-may-save-us-from-nuclear-armageddon-tea/:
Orolig för att en kärnvapenattack skulle utplåna alla amerikanska civilisationen? Du behöver inte vara, eftersom det vetenskapliga samfundet kristallkula säger kristallkulor kan rädda mänskligheten. Förra veckan belönades med Department of Energy en $ 900.000 bidrag till Fisk University och Wake Forest, där forskare har varit upptagna utforska terrorismbekämpning kapacitet av strontium jodid kristaller. När spetsad med europium kan dessa kristaller göra en anmärkningsvärt bra jobb med att plocka upp och analysera strålning, laget från Fisk och andra nationella laboratorier nyligen upptäckt. Kostnad är fortfarande den mest imponerande hindret för att distribuera materialet på flygplatser eller nationella gränser, även om spådom forskare hävdar att det är bara en tidsfråga innan de utvecklar ett sätt att producera större kristallina mängder till ett överkomligt pris. Det enda fröken Cleo ser är en gnistrande pressmeddelande i mycket nära, efter paus framtiden.

Fortsätt läsa Bomb-sniffning kristaller kan rädda oss från kärnkraft Armageddon, teblad överens

Bomb-sniffning kristaller kan rädda oss från kärnkraft Armageddon, håller teblad ursprungligen visades på Engadget på Mon, 18 Jul 2011 08:35:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar