måndag 18 juli 2011

Women World Cup Soccer Final Scores nya Twitter Spela in med 7196 Tweets per sekund

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/EpNXFoRQKr4/:

Efter en episk springa, den amerikanska kvinnor fotbollslag dukade till Japan i dag i finalen i damernas VM-turnering. Och om du skulle uppmärksamma din Twitter ström idag, kanske du har sett en tillströmning av Tweets om spelet, som slutade i en straffläggning. Twitter bara twittrade om att kvinnors VM-finalen gjorde ett nytt rekord med 7196 Tweets per sekund. Även USA: s president Barack Obama gick med i Twitter om spelet. Och från Tweet "dagens slut på Paraguay / Brasilien spelet är nu 2: a med 7666 TPS."

Den Mäns VM fotbollsturnering förra året också uppnåtts rekord engagemang på Twitter på tiden. För grund för jämförelsen markerade förra årets mäns VM-finalen den största period av ihållande aktivitet för en händelse i tjänsten historia, med över 2000 Tweets per sekund (TPS) under de sista 15 minuterna av matchen, och 3051 tweets per sekund när Spanien gjorde det vinnande målet i finalen.

Naturligtvis har Twitter, som just fyllt fem år, ökat kraftigt under det senaste året, speciellt på internationella marknader. I maj såg vi Twitter ser en stor topp i Tweets per sekund, efter tillkännagivandet av Usama bin Ladins död. Händelsen nådde en topp på 5106 Tweets per sekund.

När det gäller tidigare händelser, såg Super Bowl 2011 4064 TPS och den all-time high var nyårsafton 2010 i Japan, som drabbade 6939 TPS på topp. På dagen för den japanska jordbävningen och tsunamin i mars, nådde Twitter användning 5530 TPS. Och under det kungliga bröllopet i England i april nådde Twitter en topp på 3966 TPS.

Den gångna veckan Twitter meddelade att dess användare delar 350 miljarder poster per dag och 600 tusen användare som registrerar sig för tjänsten dagligen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar