fredag 8 juli 2011

Navy tester bakterier drivs vätgasdrivna bränsleceller kan börja mäta din undervattens Fight Club

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/07/navy-tests-bacteria-powered-hydrogen-fuel-cell-could-start-moni/:
Mikrobiella bränsleceller är inte precis ny , men mikrobiella bränsleceller skur havets botten? Nu är ett initiativ vi kan få efter. Naval Research Laboratory är för närvarande leker runt med en så kallad Zero Ström Ballast Kontroll utanför Thailand, förmodligen letar efter skatter sjunkit från motorbåt för en "Alan Garner." Enligt uppgift förlitar sig nymodiga vätgasdrivna bränsleceller på bakterier för att ge varierande bärighet, vilket gör en autonom ocean givaren att flytta upp och ner vatten kolumner med liten eller ingen ansträngning. Dessutom är det möjlighet att få sin energi från mikrobiell metabolism (ja, vi talar om varmluft), och även om det oftast används för att mäta saker som temperatur och tryck, kan det vara repurposed mer seirous uppgifter - som min upptäckt . Det finns inga tydliga ord ännu på när amerikanska marinen kommer att ha tillgång till det här, men om vi skulle gissa så har de antagligen att använda den bakom våra ryggar för den större delen av en poäng.

[Bild med tillstånd från US Navy Reserve / Tom Boyd]

Navy tester bakterier drivs vätgasdrivna bränsleceller kan börja mäta din undervattens Fight Club ursprungligen visades på Engadget on Wed, 7 Jul 2011 20:29:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink TG Daily | källa Popular Science | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar