fredag 1 juli 2011

Ren, Split / Second dev Black Rock stänga sina dörrar

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/bm7WRKygm58/pure-splitsecond-dev-black-rock-closed-by-disney.ars:

Disney-ägda Black Rock Studio utvecklat några av våra favorit racing spel från de senaste åren: den sovande ATV spelet Ren och de åtgärder racer Split / Second . Men dessa framgångar inte var nog, och Disney har officiellt stängt studion.

Tidigare under året studion var hit med en omgång av uppsägningar. Mer nyligen, enligt ett uttalande från Disney ut till Eurogamer gjorde studions senaste projektet inte få klartecken, vilket i sin tur ledde till slutet av Black Rock.

"Disney Interactive Studios bekräftar att Black Rock Studios aktuella projektet inte har greenlit för vidare utveckling, följaktligen företaget informerade de anställda i går om avsikten att skriva ett samråd om förslaget att stänga studior," läsa uttalandet.

Företaget grundades 1999, specialiserad på Brighton, Storbritannien-baserade Black Rock helt på att utveckla spel action racing. Före Pure och Split / Second arbetade studion på både MotoGP och ATV Offroad Fury-serien.

Men precis som nya studior dök upp efter stängningen av kläder som Ensemble och Grin, är ex-Black Rock anställda redan på nya satsningar. Både ShortRound Spel och RoundCube Entertainment bildades i efterdyningarna av den första omgången av uppsägningar tidigare under året. Inga meddelanden har gjorts om vad som antingen studio arbetar med.

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar