fredag 1 juli 2011

Som vann 6000 + Nortel patent? Apple, RIM, Microsoft - alla utom Google

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/cgO6wmFbxlY/:

När Google först gjorde "täckmantel" bud på Nortels patentportfölj i början av april, var det allt, men antog att de skulle trycka på hårt och vinna rättigheterna till patent. De var knappast den enda anbudsgivaren - RIM och Apple var definitivt inblandade - men fortfarande, efter det amerikanska justitiedepartementet snabbt rensas Google att lägga bud, verkade det för många (inklusive många på Google) att de skulle råda. Inte så.

Istället har Nortel meddelade i kväll att ett konsortium har vunnit budgivningen på ett kontantpris på $ 4,5 miljarder. Så vem är i detta konsortium? Apple, Microsoft, RIM, Sony och andra - i huvudsak, det är alla men Google verkar det.

Aj.

Detta innebär att över 6.000 patent nu kommer att vara i händerna på dessa vinnare. Och den sortens suger för Google eftersom förlora budgivningen innebär att de fortfarande styr mindre än 1000 patent. Och det betyder i sin tur stämningar. Som i, är Google kommer att fortsätta bli stämd för att de är sårbara. Det är inte goda nyheter för Google, men det är så det kommer att bli. Tja, förutsatt att domstolarna godkänna budgivning resultat.

Affären är fortfarande föremål för granskning av domstolar i USA och Kanada. Och med tanke på de företag som "vann", verkar det troligt att en långdragen granskning kommer att ske. Microsoft och Apple vinster kommer sannolikt att vara den mest granskas, eftersom två av dem att vinna mest från auktionen resultat. Google har ännu inte ge ett utlåtande om saken, men du kan satsa de kommer att lobbyn mot auktionen resultat.

Nortel hoppas att stänga processen genom Q3 2011. Lycka till.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar