lördag 3 september 2011

Amazon är bara att lansera en 7 "tablet? Genius. (Plus en Mockup!)

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/hyO3oj694EI/:
Mockup 4

Amazon Kindle tablet är verkligt. Mycket riktigt. Som i, MG har haft den i sin alldeles egna händer . Jag slängde ihop mockup ovan grundar sig på vad han delade med mig.

Som MG förklaras, vet vi nu att Kindle tablet början inte kommer att fartyg i både 7-tums och 10-tums varianter, i motsats till tidigare rykten. Efter en ändring i planerna tidigare i sommar, tänker Amazon bara för att starta med en 7-tums modell.

Det beslutet kan bara vara det bästa som Amazon kunde ha möjligen gjort - och det borde ha Samsung och alla andra Android tablet tillverkare skaka i sina stövlar.

Innan vi dyka i, måste vi etablera några siffror. Hittills i år har iPad underhållas ungefär 70-80% av tablet marknadsandel. Medan vissa Android tablets är utan tvekan mer populära än andra, löv att endast 20-30% av marknaden för alla Android tablet tillverkarna att dela. Medan Apple sitter med de största bit av kakan för sig själva, är Android tablet tillverkarna slåss för vänster overs. Även om hela Android tablet marknadsandel tillhörde en tablet (som, igen, det definitivt inte), sa tablet fortfarande inte skulle ha sålt ens hälften liksom iPad.

Utifrån detta har vi lärt oss åtminstone en sak: att konkurrera med det iPad genom att försöka vara IPAD .. fungerar inte riktigt.

Under de senaste månaderna har jag märkt något konstigt. Bland mina geekier cirklar, jag hör alltid samma fråga: iPad eller Bland mindre tech-minded folk (ni vet, liksom majoriteten av befolkningen) men verkar frågan att flytta: iPad eller Kindle?

Nu är det inte att mindre tekniskt kunniga människor inte vill ha en Android tablet ... de bara inte riktigt verkar veta att de existerar. Det finns alldeles för många slående lika tablets, alla kämpar för att en mindre flisa av kakan.

Att gå hela anekdotiska igen här för andra: bara det senaste måndag - vilket jag gör varje måndag - jag spelade trivia på en pub i Bay Area. Trivia Natt på den här puben är något av en stor affär med cirka 25 lag (4-6 personer vardera) spelar varje vecka. Halvvägs genom den andra omgången, frågade trivia Mästaren: "Två pekare här, gott folk: Vad är namnet på Motorolas tablet enhet? Vad är namnet på Dells tablet? "

Tre lag skulle kunna nämna Dells tablet. Sex team fick Motorola. Av 25 lag, var och en består av en handfull dricka ålder vuxna, mindre än en tredjedel skulle kunna trolla fram namnet på en av de största Android tablets runt. Även om vi gärna babbla om det i flera dagar i sträck, är tablet marknaden fortfarande något av en nisch - och i en nisch på marknaden, är erkännandet allt. IPad är iPad. Allt annat är .. Tja, allt annat. Om de skulle lansera en 10 "tablet skulle Amazon slänga sig med allt annat.

Men de är inte. Hellre än att ta på Apple på sin egen domstol, de flyttar till k

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar