lördag 3 september 2011

Kan Municipal Waste driva våra bilar?

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/5iqQr4Qg78g/:
Landfill

En framtida källa för grön energi kan vara lika nära som närmaste container tack vare att företagen tävlar om att göra bränsle från papperskorgen. Enerkem , baserat i Montreal, och Fiberight , i Maryland, hoppas att vända kommunalt avfall till energi i nya bioraffinaderier.

Enerkem har funnits sedan 2000 och äger flera anläggningar i Kanada. Dess pilotanläggning, i Sherbrooke, Quebec, vänder används elstolpar till metanol, acetater, etanol och syntesgas. Framtida anläggningar kommer att använda kommunalt avfall som råvara.

Återvinningsbart avfall sorteras ut från avfall och resterande materialet värms upp till 750 grader Fahrenheit tills den avger väterika gas. Koldioxid och andra föroreningar avlägsnas från gasen, och en katalysator blir några av väte till metanol, som kan bearbetas vidare till etanol. Värmen skapas under processen kan användas för att skapa elektricitet eller koka vatten.

Fiberight, grundat 2007, fokuserar på att producera cellulosaetanol. Förutom kommunalt avfall, gör bolaget energi ur material såsom vägar fiber och brandsäkert panelen ombord.

En framtid Enerkem anläggning i Edmonton, Alberta, kommer att förlita sig på en årlig 100.000 ton av stadens fast kommunalt avfall för att producera 10 miljoner liter etanol och metanol.

Albertas regering stödjer anläggningen med en $ 23.000.000 bidrag, och Alberta Energy är pitching i $ 3.350.000 också. Oljejätten Valero och experter papperskorgen avfallshantering både investerare i bolaget. Enerkem hoppas kunna öppna en fabrik i Mississippi med hjälp av 50 miljoner dollar från US Department of Energy och en kund värd 80 miljoner lån garanti från US Department of Agriculture.

Bioraffinaderier använder avfall för att göra bränsle får inte göra en stor buckla i deponier något snart, men om det lyckas, kan de bidra till att minska mängden sopor som går till spillo.

Foto av D'Arcy Norman


Företag:
ENERKEM
Finansiering:
$ 143m

Baserat i Kanada, är Enerkem en av världens ledande utvecklare och tillverkare av förskott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar