lördag 3 september 2011

Forskare gifta kvant-processor med Quantum minne, följer quaziness

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/02/researchers-wed-quantum-processor-with-quantum-memory-quaziness/:
Kvantberäkning har en lång väg att gå innan han blev riktigt mainstream , men som säkerligen har inte stoppat oss från att hänge sig åt drömmar om en qubit-baserad existens . Den senaste lite fantasi foder kommer från University of California, Santa Barbara, där forskare har blivit den första att kombinera ett stort processor med minne mekanismer på ett enda chip. För att göra detta, kopplat Matteo Mariantoni och hans team av forskare kopplade två qubits en genomgripande buss och var och en av dem till ett minne inslag som kan lagra sina aktuella värden på samma sätt som RAM-minnet lagrar data på konventionella datorer. Dessa qubit-minne länkar innehöll också matriser av resonatorer - kantiga, men ändå lätt att kontrollera kretsar som kan lagra värden för kortare perioder. Den qubits, under tiden, byggdes med hjälp av supraledande kretsar, vilket gör att UCSB teamet att krypa sina qubits ännu närmare varandra, i enlighet med von Neumann arkitektur som styr de flesta kommersiella datorer. När allt var på plats, använde forskarna deras system för att driva komplexa algoritmer och verksamheter som kan så småningom användas för att avkoda datakryptering. Nästa steg är naturligtvis är att skala upp designen, men Mariantoni säger att inte vara för mycket av ett problem, tack vare hans system är resonatorer - som, enligt honom, "representerar framtidens kvantdatorer med integrerad kretsar. "

Forskare gifta kvant-processor med Quantum minne, följer quaziness ursprungligen visades på Engadget fre, 2 September, 2011 22:57:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Technology Review | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar