lördag 3 september 2011

Hacker "Kayla" tas ner i senaste LulzSec gripanden?

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/_LpaD0rhgJo/kayla-taken-down-in-latest-lulzsec-arrests.ars:

Polisen har gripits två män i Storbritannien i samband med online-attacker som utförs av LulzSec och anonymt. Männen, 20 år och 24, greps i går av tjänstemän från Metropolitan Police Service Central e-Crime Unit (PCeU) och anklagas för stämpling till brott enligt Computer Missbruk Act från 1990. Polisen har sökt hemma hos en av männen och beslagtog datorer för vidare undersökning.

Gripandena kom som del av en samordnad utredning som omfattar FBI, South Yorkshire polis och andra brottsbekämpande myndigheter i hela världen i verksamheten i Anonyma och LulzSec. Polisen säger att dessa senaste arresteringar gjordes i samband med brott som utförts av "Kayla" online identitet.

"Kayla", som länge har anspråk på att vara en "16-årig flicka," hade en framträdande roll i HBGary hacka tidigare i år. Konkret "Kayla" som påstås vara ansvarig för social ingenjörskonst av Jussi Jaakonaho , vilket gav Anonym angriparna root-åtkomst till en server som ägs och drivs av Greg Höglund, ägare och VD för säkerhetsföretaget HBGary.

På tisdag denna vecka, två män i åldrarna 17 och 22 greps , både anklagad för konspiration för att göra en otillåten handling i förhållande till en dator, med avsikt att störa funktionen hos en dator eller förebygga eller hindra tillgång till alla program eller data som hölls i en dator eller störa funktionen hos varje sådan programvara eller tillförlitligheten av sådana uppgifter enligt strafflagen 1977. Ytterligare två, Christopher Weatherhead 20 år, och Ashley Rhodes, 26, var anklagad för samma brott på torsdagen. De fyra ska genomgå en borgen utfrågning den 7 september. En 16-årig man greps också.

De 14 personer som greps i juli av FBI för att ha konspirerat för att utföra överbelastningsattacker mot PayPal fick sitt första domstol utseende igår, med "icke skyldig" grunder som skrivs in för alla 14. CNET rapporterar att domstolen var att förutse protester och demonstrationer liknar de som nyligen inträffade i San Francisco , men de gjorde inte förverkligas. Anonym har varit särskilt högljudd på sina online-samtal till fria en av de 14, 20 årig student Mercedes Haefer.

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar