lördag 3 september 2011

PIGORASS fyrfotingen steg robot bebis förbi AIBO grav (video)

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/02/pigorass-quadruped-robot-baby-steps-past-aibos-grave-video/:
Har Uncanny Valley sträcker sig till re-skapelser av våra fyrbenta vänner? Vi hittar snart nog om Yasunori Yamada och hans University of Tokyo ingenjörer lyckas få sina PIGORASS fyrfotingen bot bortom sin första ostadiga humle, och in i en full-on galopp. Utvecklats som ett sätt att analysera djurens muskuloskeletala systemet för användning i biologiskt-inspirerade robotar blir lagets cyborgen Critter dess förflyttning på via en combo av CPU-kontrollerade trycksensorer och potentiometrar. Det kan röra sig som en kanin (för nu), men varje lem har utformats för att fungera självständigt i ett försök att simulera ett förenklat nervsystemet. Ges lite mer tid och tweaking (för att inte nämna en fin, fuskpäls beläggning), vi är ganska säker på att detta wee Bitty beastie'll kilar sig in i hemmen i morgon. Kolla in Lil 'kille i videon efter pausen.

Fortsätt läsa PIGORASS fyrfotingen steg robot bebis förbi AIBO grav (video)

PIGORASS fyrfotingen steg robot bebis förbi AIBO grav (video) ursprungligen visades på Engadget fre, 2 sep 2011 18:29:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink PlasticPals | källa Yasunori Yamada | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar