lördag 3 september 2011

Princeton neuroforskare karta hjärnan, leka ord med motiv

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/03/princeton-neuroscientists-map-your-brain-play-words-with-subjec/:
Tala inte. Princeton forskarna vet precis vad du säger - slags. Okej, så kan det Ivy League team av neuroforskare, ledd av professor Matthew Botvinick, ännu inte läsa dina tankar utan hjälp av en funktionell MRI , men en dag i gruppen hoppas kunna ta din tysta pauser och sända dem för offentlig konsumtion. Genom att kartlägga utpekade områden av hjärnaktivitet till ord mediterat på av försökspersoner var den grupp kunna skapa "semantiska trådar" baseras på "känslor, planer eller socialt orienterade tankar" i samband med att välja neural aktivitet. Så, vad good'll dessa high-panna ordet förening experiment göra för oss? För en, kan det bana väg för automatisk översättning maskiner, som sträcker sig en kisel-assisterad Grok i våra icke-verbala inre världar som kannor ut datorgenererade tjatter, vilket ger en röst åt dem som klarar av tal. Och om det är för dåligt? Mer oerhört skrämmande psychobabble poesi skriven av Jewel är skuldfria sinne. Faktiskt, vänta. Vi kan till det.

Princeton neuroforskare karta hjärnan, leka ord med ämnen som publicerades ursprungligen på Engadget , lör, 3 September, 2011 05:48:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink DVICE | källa Princeton | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar