söndag 25 september 2011

Den Weird Science of promiskuösa bläckfisk

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/d9TEcFpvQPg/the-weird-science-of-promiscuous-squid.ars:

Squid är inte kräsen om var de sätter sina spermier: är Invånare i det djupa havet spred ganska tunn, så många av de arter där ta extrema åtgärder för att se till att de dra full nytta av en partner när de hittar en. Nu har forskare studerat en djuphavs-bläckfisk i sin naturliga miljö och funnit att dessa djur inte ens bryr sig att kontrollera om deras med-arter medlemmar är berättigade kompisar eller inte. Använda fjärrstyrda fordon, författarna fann att både män och kvinnor genomförs lika många spermier paket, som visar, "manligt bläckfisk rutinmässigt och urskillningslöst parar sig med både män och kvinnor."

På plussidan kan det försena också att gripas: Massor av sjukdomar har formella namn som är helt annorlunda från dem genom vilka allmänheten känner till dem. Sjukdomen adermatoglyphia har fått att ha en av de konstigare allmänheten ". Invandring försening sjukdom" Det beror på att individer med sjukdomen inte utvecklas fingeravtryck. Forskare har nu identifierat en gen som orsakar dessa invandringen förseningar, och funnit den har en global effekt på en grundläggande cellulär process (RNA-splitsning), men enbart uttrycks i huden. Möjligheten av en allmän faktor för att ge ett sådant märkligt specifika defekt passar säkert den Weird Science personalens definition av konstig.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar