söndag 25 september 2011

Ja, Google Drive ankomst. För Real denna gång.

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/M5m9u64QWqY/:
gdrive_shot

Ungefär en månad sedan, några tillägg till koden i krom (open source webbläsaren bakom Chrome) föreslog att den länge mytomspunna "GDrive" kan vara på väg att faktiskt starta. En vecka senare började användaren ser bevis visas . Sedan tidigare idag, skarpögd sociala medier konsult, Johannes Wigand, fläckig något intressant under en presentation på en Google-sponsrad händelse: något som du ser ut som Google Drive.

Och det är.

Under den senaste månaden har vi kunnat gräva fram mer information om Google Drive. Först och främst är det mycket riktigt. Och den används internt på Google. Naturligtvis var det också riktigt tillbaka i 2007 och 2008 innan det blev till slut att dö. Men att prata med de anställda på den tiden som såg och använde tjänsten alla överens om att det var ganska ostadig och inte redo för bästa sändningstid. Den nya versionen väntas bli mycket bättre.

Som du kan se i Wigand bild (ovan, med viktiga inslag inringat av mig) kommer Google Kör på webben väsentligen Google Docs skyltas. Detta bör inte vara en stor överraskning eftersom Google har positionering Dokument som ett slags Google Drive sedan början av 2010 . Skillnaden är att Google uttryckligen inte ville kalla det så på den tiden. Nu gör de.

Och det gör mycket mer känsla. Få människor använder Google Dokument för online-lagring utöver det som de använder i Docs. De flesta fortfarande förmodligen inte ens inser att de kan. Något så enkelt som att ändra namnet till Google Drive ska hjälpa till med det. Det blir också en ny "My Google Drive" område för olika mappar i Google Drive. Det kommer att finnas andra Drive-specifika verktyg också.

Men här är den verkliga nyckeln: det kommer också att infödda synkronisering programvara som du installerar på dina olika datorer och mobila enheter. Ja, som Dropbox.

Detta var också sant tillbaka i dag med GDrive, men återigen, (kodnamn: Platypus) tjänsten sades vara mycket buggigt. Nu sägs det att fungera bra. Om du har ett dokument på datorn som du vill flytta till en annan, drar du bara och släppa den i denna nya Google Drive synk app. Eller, naturligtvis, kan du använda webben.

Vi har inte hört tidsplanen för Google Drive utbyggnaden, men vi tror det blir ganska snart. Återigen är Google med detta internt just nu och har under en tid. En sak som Google kan vänta på är Ice Cream Sandwich, den nya versionen av Android på grund av nästa månad. Det kan finnas vissa inbyggda Google Drive komponent till det (fast det är bara jag spekulerar). Och det verkar som att det blir åtminstone en del av Chrome, och ännu viktigare, Chrome OS.

Räkna med Google Drive att vara bosatta drive.google.com (inte leva ännu). Det är inte klart hur docs.google.com (nuvarande hem Docs) kommer att användas - kanske som hem för ordbehandlare app eller kanske det bara kommer att omdirigera. Också oklart är hur Google kommer att fördela lagring för denna tjänst, men förmodligen kommer det att vara samma som de för närvarande gör för Dokument / Gmail / etc. Du får en viss (ständigt ökande) belopp för gratis, och om du behöver mer kan du köpa det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar