fredag 9 september 2011

Facebook Anställer HTML5 App Store Builder

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/AQCNRBVnJUE/:
techchia

Under de senaste månaderna har min kollega MG Siegler varit pussla ihop det pusslet kring Facebooks Project Spartan , som är det sociala nätverket hemliga plan att ta med applikationer till den mobila webben via HTML5. Idag har vi lärt oss att Facebook har gjort en viktig uthyrning i HTML5 rymden. Vi har bekräftat att det sociala nätverket har anställt Teck Chia , som var grundare och VD för OpenAppMkt.com , en App Store för HTML5 mobila Web Apps.

Facebook egentligen inte förvärva OpenAppMkt, men precis anställt Chia bort. OpenAppMkt har överlämnats till en ny lag och Chia är inte längre inblandade. För bakgrund, OpenAppMkt, som inkuberas i Founders Den lanserades som en central butik för HTML5 mobila applikationer.

Innan OpenAppMkt skapade Chia och drivs ett antal Facebook-apps med över 20 miljoner användare kumulativt. Han grundade också Gabbly, en omedelbar chatt / samverkan verktyg som används av över 4 miljoner användare, och var en ingenjör på Oracle.

Som mg har rapporterats i det förflutna, är Project spartansk det HTML5-drivna mobila applikationsplattform att Facebook tysthet har byggt i månader med hjälp av en grupp av tredje part app utvecklare. Tanken av många är att Facebook är att försöka bryta upp kontrollen Apple och Google har över det mobila app rymden, och Facebook är spel i HTML5. Och vi lärde oss mer om BoltJS, ett UI framework som byggs av Facebook för att "hjälpa utvecklare att bygga fantastiska mobila webbapplikationer i HTML5 och Javascript."

Tydligt Chia ger betydande expertis till Facebook i form av eventuellt skapa en App Store för Facebooks HTML5 plattform. Naturligtvis kan vi inte bekräfta att Chia arbetar på projektet spartansk men det verkar troligt med tanke på hans bakgrund.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar