fredag 9 september 2011

Tyska domstolen upprätthåller föreläggande mot Samsung Galaxy tab 10,1, vinner Apple landsomfattande förbud

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/09/german-court-upholds-injunction-against-samsung-galaxy-tab-10-1/:
En tysk domstol har vägt in på Apples till synes oändliga patent kamp mot Samsung, och det är inte ser bra ut för Galaxy tab användare. I en dom som utfärdas i dag fastställde ett Düsseldorf Oberlandesgericht förra månadens preliminära föreläggande , förbud mot försäljning av Galaxy tab 10,1 i Tyskland. Med hänvisning till skiffer s "minimalistiska, moderna form," domare Johanna Brueckner-Hoffmann fastställt att Samsungs tablet bär ett "klart intryck av likhet" med iPad 2, förtjäna därmed ett landsomfattande förbud. "Domstolen anser att Apples minimalistiska designen är inte den enda tekniska lösningen för att göra en tablet dator" Brueckner-Hoffmann förklarade, "andra mönster är möjliga." Tidigare i veckan, som ni kanske minns, vann Apple ett separat förbud mot Galaxy tab 7,7 i Düsseldorf, men Samsung kan fortfarande överklaga beslutet i en lägre domstol. Domstolen stannade dock för att ropa på en EU-omfattande förbud mot 10,1-tums skiffer, med argumentet att "det bara kunde vara behörig att beställa en EU-omfattande förbud för ett företag med huvudkontor utanför Europeiska unionen om detta företag har en tyska dotterbolag. " Samsung, under tiden, planerar att överklaga domen i högre instans, med ett företag talesman utfärda ett numera alltför välbekant uttalande: "Vi är besvikna över detta avgörande och anser det allvarligt begränsar konsumenternas val i Tyskland."

Tyska domstolen upprätthåller föreläggande mot Samsung Galaxy tab 10,1, vinner Apple landsomfattande förbud ursprungligen visades på Engadget fre, 9 Sep 2011 07:05:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Computer World | källa AFP | Tipsa |

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar