fredag 9 september 2011

Video: Vortex-Powered Wall-Klättring Robot Fallskärmar till säkerhet

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/x55wP7tOCmY/:
glidebot

Den enorma utbud av robotar är en sak att förundras över. För bara några år sedan var det bästa de kunde göra rulla runt eller gå stelt på dåligt gångjärn lemmar. Nu har vi robotar som galopp , hasa och flyga som en fågel . Detta transportsätt är helt nytt för mig, dock. Den Paraswift klättrar uppför väggar genom att generera ett sug, då blir sig säkert ner genom att hoppa upp och driftsätta en liten fallskärm. Varför inte, eller hur?

Kolla in videon. Handlingen sker ungefär halvvägs in

Paraswift är ett samarbete mellan Disney Forskning och Schweiz federala forskningsinstitut. Denna demonstration ägde rum under den internationella konferensen om Klättring och gående robotar , som hölls vid Universitetet Pierre och Marie Curie i Paris.

Det genererar sug genom att skapa en virvel "som en mini tornado" i en central tub, virveln har ett lågt tryck centrum, och denna tryckgradient genom en process som kallas trolldom, gör att roboten att hålla sig till väggen. Bara hjulen behöver vara i kontakt med klättring yta, vilket gör det mycket mer användbart för klättring ytor som sten och betong, vilket kan vara svårt att bilda ett vakuum tätning runt.

När det väl har fått nog klättra, de små vingarna distribuera, sprida segelflygplan / fallskärm, och det hoppar till relativ säkerhet. Jag säger relativt eftersom det ser ut som det finns lite av en bula i slutet där. De kommer att arbeta som i version 2.

Tyvärr är det första använder jag kan tänka på dessa saker att ställa dem att klättra upp flerbostadshus och mörda köttiga människa inom. Så det här får man Filed under Robocalypse .



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar