måndag 19 september 2011

Inhabitat Veckan i Green: sol-drivna hem, retro robotar och en sol laptop chipset

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/09/18/inhabitats-week-in-green-sun-powered-homes-retro-robots-and-a/:
Varje vecka våra vänner på Inhabitat återblick veckans mest intressanta gröna utvecklingen och clean tech nyheter för oss - det är veckan i grönt.

Denna vecka Inhabitat lyste ett ljus på framtiden för högteknologiska arkitektur som vi har fört dig 20 fantastiska sol-drivna hem som är redo att slåss i årets Solar Decathlon - inklusive Team New Yorks prefab Tak Pod , Kanadas TRTL sol skal hus , och Kinas Y Container hem . Vi tog med dig också exklusiva bilder av den nyligen presenterade 9 / 11 Memorial på Ground Zero , medan Empire State Building skjutit i höjden till nya höjder som det uppnås LEED Gold-certifiering . I andra NYC nyheter, täckte vi en underjordisk park i the Big Apple som ska belysas helt av fiberoptik. Vicent Callebaut presenterade också planer på en otrolig självförsörjande skyskrapa för Taiwan , och vi lärde oss att forskarna planerar att bygga en falsk vulkan för klimatförändringen forskning.

Det var också en het vecka för energiprodukt Tech som Intel presenterade en sol laptop chipset som kan drivas med en skrivbordslampa och MIT utvecklat en liten rörelseenergi generator som kan producera 100 gånger mer energi än tidigare enheter i sitt slag. Samtidigt investerade Google i kraft gris bajs och forskare rullade ut en ny billig, kraftfull och lätt gelé batteri som en dag skulle makt bärbara datorer och elfordon. Energiinfrastruktur fick också ett uppsving som en brittisk tävling presenteras sex mönster för nästa generations makt pyloner , och New Mexico tillkännagav planer på att bygga en hel stad för det enda syftet att testa grön teknik .

I andra nyheter, denna vecka såg vi flera pulshöjande elfordon: en strömlinjeformad kolfiber jet ski och en otrolig speglad motorcykel . Vi gick också tillbaka till framtiden med en titt på Nikes par nya LED-dubbade sparkar , och vi såg en SLIC

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar