onsdag 12 januari 2011

GM bodar lite mer ljus på nästa generations volt och nästa generations batteripaket

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/12/gm-sheds-a-little-more-light-on-next-gen-volts-and-next-gen-batt/:
GM bodar lite mer ljus på nästa generations volt och nästa generations batteripaket
Att vara låst i en bil med General Motors representanter för större delen av en dag gav oss gott om tid att prata om ... Tja, det mesta. På listan över ämnen var diskussioner om vad som händer för företaget i Volt rymden. Då de sa att det skulle vara mer av de saker som kommer, och nu är de som ger lite mer information, bekräftar att en kombi och crossover SUV liknande kommer att elektrifieras någon gång inom de närmaste tre åren. Lite längre ner på gatan GM kommer att rulla ut nästa generations batteriteknik, för närvarande under utveckling vid Argonne National Laboratories. Dessa blandad metalloxid batterier lägga nickel och kobolt till batteriet katod mix, medan cellerna själva förbli litium-jon. Det sägs att fördubbla kapaciteten i en viss batteri, vilket innebär att Volt skulle kunna gå lika långt med halva vikten. Eller, du vet, dubbelt så långt med samma vikt. Är det inte matte roligt?

GM bodar lite mer ljus på nästa generations volt och nästa generations batterier ursprungligen visades på Engadget , ons, 12 Jan 2011 13:51:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa New York Times , Technology Review | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar