onsdag 12 januari 2011

Virtual röret organist är Phantom of sitt eget vardagsrum

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/11/virtual-pipe-organist-is-the-phantom-of-his-own-living-room/:
Om några instrument förtjänar att geeked över, är det röret orgel . Under sin nästan 2000 år av utveckling, har det utvecklats från de outvecklade grekiska vatten organ till extremt komplexa enheten med i katedraler och konserthus världen över. Och detta är gott och väl, men vad är en blivande (eller som gjorts) organist göra när han vill träna ännu inte har tillgång till Saint-Germain l'Auxerrois i Paris? Tja, han kan gå vidare och bygga din egen - åtminstone det är vad en Engadget läsare som heter Rob Stefanussen gjorde. Hjärtat i sak är en Mac Pro som kör Hauptwerk Virtual orgel, och medan programvaran är ganska imponerande i sig, vad fångade vår uppmärksamhet var barock MIDI-controller byggde han att spela sak. Med fyra tangentbord, en Pedalboard, kolvar, och skor uttryck, spelar denna sak som den verkliga affären. Och inte ångras i Sound Department, kastade han i sex högtalare och en subwoofer, routing olika uppsättningar av rör till olika högtalare att låta ljudmixen i luften för att äkta orgel ljud. Wild, eller? Hur skulle du vilja höra den i handling? Kolla in videon efter pausen för att se (och höra) det själv.

Fortsätt läsa Virtual röret organist är Phantom of sitt eget vardagsrum

Virtual röret organist är Phantom of sitt eget vardagsrum ursprungligen visades på Engadget on Tue, 11 Jan 2011 19:11:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar