onsdag 12 januari 2011

Studie visar kärlek till musik rör hjärnans kemiska, inte för att My Chemical Romance

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/12/study-shows-love-for-music-relates-to-brain-chemical-not-to-my/:
Det vore rimligt att människor lyssnar på musik för rent nöje av det, eller hur? Det är vad vi trodde, men tydligen finns det en vetenskaplig grund för detta. Forskare har upptäckt att när jordbor lyssnar på njutbar musik, är en viss kemikalie löst i den Gord. Studien, som utförts av Robert Zatorre och Valorie Salimpoor av McGill University i Montreal, drog slutsatsen att när deltagarna stämde in instrumentala stycken de var bekanta med, deras hjärnor ut dopamin i striatum - ett område i skallen samband med förväntan och prognoser. Enligt PET, medlemmar av studien utlöste den kemiska 15 sekunder innan en climaxical ögonblick i en sång, signalerar möjligheten att människor faktiskt kan släppa det i förväg och inte som en reaktion på en klagande solo. Bonuspoäng? Hackad och skruvade låtar utlöste fyrtio gånger mer dopamin. Skojar bara, men det är nog sant.

Studie visar kärlek till musik rör hjärnans kemiska, inte för att My Chemical Romance som ursprungligen visades på Engadget , ons, 12 Jan 2011 01:01:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa PhysOrg | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar