tisdag 18 januari 2011

Harvard University kontroller mask med laser, vi väntar på koreograferade danssteg (video)

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/18/harvard-university-controls-worm-with-laser-we-wait-for-choreog/:
Forskare vid Harvard University's Center For Brain Science har framgångsrikt manipulerat nematoden C. elegans maskar genom att genetiskt modifiera ett fåtal av deras 302 nervceller. Inte att förväxla med magnetiskt kontrollerad ryggradslösa , eller småkryp är dessa kontrolleras av Colbert systemet (en nick till komikern men ingen annan relation), kontrollera förflyttning och beteende i realtid. Forskarna kan manipulera rörelse maskar, framkalla förlamning, och även få dem att lägga ägg alla med att putsa en laser som tänds och släcks den modifierade celler som helst. Lasern träffar masken och får den att reagera som om den vore beröring. Enligt forskarna, är reaktionen liknar när ljuset är lyste i ett mänskligt öga - det protein som finns i masken och ögon är känsliga för olika varianter av strålarna och kommer att svara utifrån färg lyste. Peep förbi paus för några snirkliga sinne-er, ljus-kontrollerade åtgärder.

Fortsätt läsa Harvard University kontroller mask med laser, vi väntar på koreograferade danssteg (video)

Harvard University kontroller mask med laser, vi väntar på koreograferade danssteg (video) som ursprungligen visades på Engadget on Tue, 18 Jan 2011 09:47:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Slashdot | källa Colbert | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar