torsdag 6 januari 2011

Sen mitten av veckan shocker: unga vuxna att få sina "nyheter" från "nätet, inte från TV

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/06/late-mid-week-shocker-young-adults-get-their-news-from-the-n/:
I vad som utan tvekan en chockerande och banbrytande uppenbarelse, Pew Research Center har gjort en färsk undersökning som har orsakat den att dra slutsatsen att unga vuxna nu får sina nyheter främst från internet , snarare än från TV (och ännu mindre från skinka radio). Enligt studien, vars centrum tycks ha varit årligen av ett tag nu, sade 67 procent av de vuxna under 30 år 2010 att "netto var deras primära källan för nyheter, en ökning från 34 procent 2007. Egendomligt nog kunde de svarande välja upp till två "viktigaste" nyhetskällor, så 52 procent rapporterar att tv är en viktig nyhetskälla för 2010, en minskning från 68 procent 2007. Medan inget av detta förmodligen kommer som någon överraskning för någon av er, våra läsare, men det tenderar att förklara detta märkliga och växande tendens vi har märkt i våra vänner för att tala om saker som Groupon, Facebook , och en del meme några webbsida består sälja något, som om de talade om verkliga nyheter.

Sen mitten av veckan shocker: unga vuxna att få sina "nyheter" från "nätet, inte från TV ursprungligen visades på Engadget tor, 6 Jan 2011 13:29:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Yahoo | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar