torsdag 6 januari 2011

Striker integrerad display hjälm har något att berätta om det gamla ordspråket "Om blickar kunde döda" ...

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/01/06/striker-integrated-display-helmet-has-something-to-tell-you-abou/:
Vi har blivit tillsagda tidigare att våra menar, hatfyllda blickar kunde döda, men vi tog aldrig som bokstavligen. Nu, om Storbritanniens BAE Systems har sitt sätt att frasen kan allvarligt ha en helt ny innebörd. Bolaget har utvecklat en RAF hjälm som gör att piloter att driftsätta och styra sina vapen genom att vrida sina huvuden. Det låter ju otroligt skrämmande och futuristiska, naturligtvis, men tekniken som möjliggör nya gadget är ganska intensiv, liksom. Hjälmen är utrustad med en optisk huvud tracker, med mål poppar upp i visiret, som ger en förment mycket exakt missil eld med låg latens, oavsett höjd. Systemet har testats noggrant på Eurofighter Typhoon, men är modulärt styling så att den kan monteras på många system. Det finns inga ord om när denna teknik kommer att se själva aktionen, men vi har våra reservationer om det, så vi hoppas att de tar sin tid.

Striker integrerad display hjälm har något att berätta om det gamla ordspråket "Om blickar kunde döda" ... ursprungligen visades på Engadget tor, januari 6, 2011 07:15:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Daily Mail | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar