måndag 28 februari 2011

Bioraffinaderier utmaning petrokemikalier med modifierade jäst

Intressanta nyheter på webbadressen:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/rOJlECCeB84/aaas-2011-biorefineries-as-a-route-forward.ars:

Den första sessionen jag deltog som en del av årets AAAS möte fokuserade på den senaste i, och tekniska hinder som begränsar, bioraffinaderier. En analog gemensamma petrokemiska raffinaderier, bioraffinaderier finns faciliteter som skapar bränsle, energi och kemikalier från biomassa prekursorer, i motsats till den mer traditionella petrokemiska prekursorer. De erbjuder en väg mot ett mer förnyelsebar och grön industriella framtid, men de har inte de nästan-talet är värt historia, forskning, och framgång bakom sig som sina motsvarigheter gör.

Mötet, med titeln "Biorefinery: Mot en industriell Metabolism," öppnade genom att beskriva ett bioraffinaderi som mellan "industriell metabolism" och "systembiologi." "Den första diskussion, som ges av" en unik korsbefruktning Jens Nielsen från Chalmers tekniska högskola , med fokus på arbete hans forskargrupp har företag som använder jäst som cellulära fabrik för tillverkning av olika biokemiska. Driften av intresse här, eftersom jäst var i fokus, var jäsning. För att starta diskussion, listat Nielsen från en lång lista av stamaktier kemikalier som kan skapas genom jäsning, den verkliga tricket är dock att göra en särskild kemisk snarare än en blandning av biprodukter.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer på denna post


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar