måndag 28 februari 2011

Sony svartabörshajar hög hastighet 17,7 megapixel CMOS-sensor för mobiltelefoner

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/02/28/sony-touts-high-speed-17-7-megapixel-cmos-sensor-for-cellphones/:
Det har gått över ett år sedan Sony lanserade världens första 16,41 megapixels CMOS-sensor för mobiltelefoner (bilden till höger), men bolagets nu äntligen tillbaka med en annan aktör i megapxiel race : a 17,7 megapixel sensor. Den här ger mer än bara en högre upplösning, men eftersom det är också Sonys första sensorn med en bandbredd på 34.8Gbps (eller cirka fem gånger snabbare än tidigare CMOS-sensorer), som lovar att göra det möjligt för 120 fps video med full upplösning - förutsatt telefonens processor och lagring kan hålla upp, förstås. Vad mer, nya sensorn är också sagt att skryta lite bättre förbrukning och enligt Nikkei verkar det som att Sony planerar att använda det i digitala kameror förutom mobiltelefoner, även om det finns något ord för när någon av dessa kommer att finnas tillgänglig .

Sony svartabörshajar hög hastighet 17,7 megapixel CMOS-sensor för mobiltelefoner som ursprungligen visades på Engadget på måndag, 28 Feb 2011 16:18:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Electronista | källa Nikkei | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar