måndag 14 februari 2011

IPhone nano att avstå från lokal lagring? Sunt förnuft säger nej

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/14/the-iphone-nano-to-forgo-local-storage-common-sense-says-no/:
Tja, MWC i full gång, där folk som LG, Samsung, Sony, och Nokia strömmar deras själar ut framför oss i enheten form. Så naturligtvis är de rykten virvlande om ... iPhone nano. I en uppföljning till Wall Street Journal är stor berättelse , om Mac är Cult påstår en del ytterligare inuti info från en källa med en "stor meritlista." Grundtanken är att iPhone nano skulle lita på molnet i en sådan omfattning att produkten verkligen inte skulle ha något lokal lagring att tala om, utanför en streaming buffert. Detta skulle naturligtvis gå hand i hand med ett MobileMe / Lala-drivna strömmande musiktjänst, och resultera i betydande besparingar komponent kostnader (flash-minne är fortfarande ganska spendy). Även om detta låter som en vacker dröm, gör det inte mycket mening 2011. Streaming all din musik och andra media över en maximerad 3G-anslutning låter inte mycket konsumentvänligt, och det finns fortfarande gott om situationer där har en trevlig inte stash av musik är en livräddare. Men det finns ett större problem: Var vill du sätta din Apps utan lokal lagring? Android Historiska brist på app lagring verkligen lite det i röven, och vi tvivlar Apple vill gå den vägen. Visst kan vi se en 4GB eller så ultracheap enhet, med en tung beroende av strömmande media (många människor får det mesta av sin musik från Pandora dessa dagar, iallafall), men ett minne utan iPhone bara låter inte genomförbar i detta skede i tid.

IPhone nano att avstå från lokal lagring? Sunt förnuft säger nej ursprungligen dök upp på Engadget på måndag, 14 Feb 2011 13:44:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Cult of Mac | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar