torsdag 3 februari 2011

SAE och Zigbee går samman för att göra plug-in bilar avgift smartare

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2011/02/03/sae-and-zigbee-team-up-to-make-plug-in-cars-charge-smarter/:
SAE och Zigbee Alliance samarbetar för att göra plug-in bilar avgift smartare Vi är inte främmande för Zigbee kring dessa delar, med hjälp av olika Alliance-certifierade enheter övervaka våra strömförbrukning och låta våra kylskåp tala med våra tvättmaskiner . Snart våra bilar skulle kunna komma in på den där lilla samtal med Zigbee Alliance och SAE International börja samverka. SAE utvecklar standarder och certifieringar inom bilindustrin (bland många andra) och det omfattar Zigbee Smart Energy innebär att vi bör få se många fler biltillverkare att anta denna teknik för att deras bilar för att tala till nätet rakt genom deras kontakter. De kommer att kunna göra saker som ger laddning statusuppdateringar och att dra ner information verktyget prissättning, se din kärra avgifter när priserna är som lägst. Många nuvarande och de flesta kommande elbilar kan göra den här sortens saker, men de förlitar sig på trådlös dataanslutning att göra det. Zigbee skulle eliminera det. Inga ord om vilket tillverkarna kommer att hoppa på första, men med tanke på dra SAE har vi tror många kommer.

Fortsätt läsa SAE och Zigbee går samman för att göra plug-in bilar avgift smartare

SAE och Zigbee går samman för att göra plug-in bilar avgift smartare ursprungligen visades på Engadget tor, 3 feb 2011 16:23:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Green Car Congress | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar