söndag 6 mars 2011

Google flips Android Kill Switch, förstör ett parti av skadliga program

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/03/06/google-flips-android-kill-switch-destroys-a-batch-of-malicious/:
När 21 rogue apps börjat tappa identifierande information från Android-telefoner och installera säkerhetsmissar yanked Google partiet från Android Market , och kallade myndigheterna att starta upp. Men vad i 50.000 exemplar redan hämtats av ovetande användare? Det är vad Google sysslar med den här veckan, genom att använda Android fjärrkontroll Kill Switch för att radera dem via etern. Men det är inte allt, eftersom detta då bolaget bara inte att ta bort störande paketen , men även installera nya koden. Den "Android Market säkerhetsverktyg mars 2011" kommer att läggas på distans till berörda telefoner att ångra utnyttja och hålla den från att skicka dina uppgifter ut, samt att du undrar hur mycket fjärrkontrollen Google har över våra telefoner. Ja, välkomnar vi vår nya sökmotor herrar och allt det där, så länge de har fått vårt bästa för ögonen, men det finns en viss ironi när Google att ta bort en bakdörr utnyttja med hjälp av en bakdörr utnyttja sin egen - även en som (i detta fall) kommer att maila att rapportera hur det är gjort.

Google flips Android Kill Switch, förstör ett parti av skadliga program publicerades ursprungligen på Engadget on Sun, 6 mars, 2011 13:19:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Telefon Scoop | källa Google Mobile Blog | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar