tisdag 31 maj 2011

Japanska forskare skapa jätte metall cilie, lättnad för Voltron gigantiska metall lungor (video)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/30/japanese-scientists-create-giant-metal-cilium-relief-for-voltro/:
Varför skulle en grupp forskare utveckla ett bord fullt av stavar som efterliknar förflyttning av mikroskopiska hår? Det är en rimlig fråga, och Keio University Yusuke Kamiyama verkligen inte offra mycket i vägen för verkliga världen ansökningar om sådan teknik. Han är dock glad för att visa den svala funktionalitet metalliska cilie, som verkar glida runt som om vattnet, tills du kommer i kontakt med ett yttre stimuli. Stavarna reagerar på beröring genom congregating nära det område av kontakt, med rörelser utförs av biometall stavar som kan kommunicera med en extern dator. Forskarna hoppas att forskningen från projektet kommer att vara användbar vid något tillfälle, men under tiden, vi vet åtminstone vart man kan vända om vi får en stor slem blockering. Video efter rasten.

Fortsätt läsa Japanska forskare skapa jätte metall cilie, lättnad för Voltron gigantiska metall lungor (video)

Japanska forskare skapa jätte metall cilie, lättnad för Voltron gigantiska metall lungor (video) som ursprungligen visades på Engadget på måndag, 30 maj, 2011 18:44:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa DigInfo | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar