tisdag 31 maj 2011

Robot Ruby löser Rubiks kub på 10,69 sekunder, kan fortfarande inte slå människor (video)

Intressanta nyheter på webbadressen:http://www.engadget.com/2011/05/30/robot-ruby-solves-rubiks-cube-in-10-69-seconds-still-cant-bea/:
Det finns några robotar smart nog att lösa en Rubiks kub i sekunder blankt , men en grupp studenter vid Swinburne University of Technology tror deras kan vara den snabbaste på jorden. Deras bot, som heter Ruby, nyligen behärskar pussel på bara 10,69 sekunder, inklusive den tid analysera kuben. För att uppnå detta konststycke, skannade enheten leksaken med en webbkamera innan dess programvara bearbetade bilderna till spotta fram en lösning. Enligt universitetet, s 10-sekunders märke smashar Ruby den aktuella roboten världsrekord på 18,2 sekunder, inofficiellt gör den till den snabbaste kuben lösa maskin på planeten. Men Ruby har fortfarande en lång väg att gå innan den fångar Feliks Zemdegs - en 16-årig australiensare som löst en Rubiks kub i 6,24 sekunder och fortsätter att bära facklan för hela mänskligheten. Vrider och vänder dig förbi avbrottet för full PR och en video av Ruby i aktion, samt ett klipp av Zemdegs visar oss hur proffsen gör det.

Fortsätt läsa Robot Ruby löser Rubiks kub på 10,69 sekunder, fortfarande inte kan slå människor (video)

Robot Ruby löser Rubiks kub på 10,69 sekunder, kan fortfarande inte slå människor (video) som ursprungligen visades på Engadget på måndag, maj 30, 2011 20:46:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink PhysOrg | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar